Heldhaftige Miep Gies geëerd met dramaserie A Small Light op Disney+ (2024)

Streaming

Jorrit van Broekhoven

&nbsp · &nbsp

Heldhaftige Miep Gies geëerd met dramaserie A Small Light op Disney+ (1)

© Disney

A Small Light

Delen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp Miep Giesde familievan Anne Frank verborgen te blijven door de Duitsers. De internationale dramaserie A Small Light op Disney+ laat zien hoe zij zich met gevaar voor eigen leven inzette voor ondergedoken Joodse gezinnen.

A Small Light werd gefilmd in Amsterdam en Praag entoont hoe Miep Gies (Bel Powley) en haar man Jan (Joe Cole) er twee jaar lang voor zorgden dat de families Frank, Van Pels en Pfeffer uit handen van de Duitsers konden blijven in het achterhuis aan de Prinsengracht. Joodse families die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetters werden opgepakt, werden afgevoerd om te worden vermoord.

A Small Light

Dankzij de inspanningen van Miep Gies kon Anne Frank in het achterhuis haar dagboek schrijven. Gies heeft er ook voor gezorgd dat het beroemde dagboek niet verloren ging.Verder zien we in de serie hoe Miep en Jan zich op andere manieren inzetten tegen de Duitse bezetting. De rol van Anne Frank wordt in de serie gespeeld door Billie Boullet, haar ouders Otto en Edith door Liev Schreiber en Amira Casar. De Nederlandse actrice Hanna van Vliet is te zien als verzetsvrouw Frieda Belifante.

Datum en trailer

De eerste twee afleveringen van A Small Light staan op 2 mei op Disney+. Daarna komt er wekelijks een aflevering bij van de achtdelige serie. Hieronder kun je de trailer alvast bekijken. Heb je geen abonnement op Disney+? Dan kun je de serie ook bekijken op National Geographic.

Tags en meer informatie

A Small Light Anne Frank Disney Plus drama Miep Gies national geographic serie trailer tweede wereldoorlog
Alle tips

Heldhaftige Miep Gies geëerd met dramaserie A Small Light op Disney+ (2)

Grootheden Spanje en Frankrijk staan tegenover elkaar in de halve finale van het EK voetbal

De eerste halve finale van het EK voetbal is aangebroken en dat is niet zomaar een wedstrijd. Spanje – Frankrijk zal een absolute kraker worden tussen twee verschillende voetbalstijlen.

Lees verder

START The suspect Vanavond20:30 - 21:30 · Serie Rechercheurs Ruiz en Devi vragen psycholoog Joe O'Loughlin om hulp bij het oplossen van een schokkende moord in The Suspect. De man gedraagt zich zo verdacht dat hij in deze nieuwe Britse misdaadserie al snel de hoofdverdachte wordt.
Tip Het kinderziekenhuis Vanavond20:35 - 22:03 · Informatief In Het Kinderziekenhuis moet de pasgeboren Alex in deze laatste aflevering een openhartoperatie ondergaan. Kinderhartchirurg Hanna Talacua heeft zijn ouders Fleur en Robbie uitgebreid verteld over de ingreep om hen mentaal voor te bereiden.
Laatste nieuws van TVgids.nl Meer nieuws 15:51 Dit is waarom de finale van Het Perfecte Plaatje op Reis woensdag niet te zien is 14:44 Dit zijn de Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen in Parijs 13:14 Jegor uit Over Mijn Lijk deelt gezondheidsupdate: 'Gekke uitslag' 12:52 Deze Vlaamse realityshows zijn net zo leuk als de Nederlandse versies
De tv van gisteren Meer tv 9 jul De TV van gisteren: kijkers genieten van terugkeer MAX Vakantieman
De nieuwste tips om te streamen Meer Tips 00:00 Kingdom of the Planet of the Apes 00:00 The Garfield Movie 08 JUL The Dare 08 JUL Four lives 08 JUL Endangered Species
Tip Stegeman op de bres Vanavond20:57 - 21:54 · Amusem*nt Alberto Stegeman helpt in Stegeman op de Bres de 43-jarige Jamie, die na meerdere hartaanvallen permanente hersenbeschadiging opliep. Zijn toenmalige vrouw Charity kreeg de controle over zijn geldzaken en maakte grote schulden onder zijn naam.
LIVE Tour de France Vanmiddag14:25 - 17:58 · Sport De renners starten na de eerste rustdag van de Tour de France met een vlakke, 187 kilometer lange rit van Orléans naar Saint-Amand-Montrond. De finish ligt in de geboorteplaats van tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe.
Tip De bondgenoten Vanavond19:31 - 20:27 · Amusem*nt De Knock-outs van De Bondgenoten zijn voorbij en dus is duidelijk welk team de finale mag spelen. Net als elke cyclus blijft er dan alleen nog één vraag over: welke twee spelers wordt de finale nu echt gegund?
Tip Ghostbusters Vanavond20:01 - 22:08 · Film Als de kwaadaardige geest Gozer de wereld bedreigt, is er maar één team dat hem kan stoppen: TheGhostbusters.
Tip Into the Blue Vanavond20:27 - 22:40 · Film Een duikinstructeur denkt zijn geldproblemen in één klap op te kunnen lossennadat hij op de zeebodem een vliegtuigwrak vol drugs heeft gevonden. Probleempje: de eigenaar van het vliegtuigje wil zijn waar graag terug.
Tip The NeverEnding Story Vanavond20:30 - 22:20 · Film Deze populaire fantasyfilm gaat over een jongen die ontsnapt aan de realiteit van zijn verdrietige leven door een mysterieus boek over een magische wereld vol wonderlijke wezens te lezen.
Tip The Spencer sisters Vanavond21:22 - 22:17 · Serie Antonio heeft een succesvolle bistro, maar zijn reputatie als eigenaar dreigt in gevaar te komen. Hij schakelt het detectivebureau van The Spencer Sisters, moeder en dochter Darby en Victoria, in om te achterhalen wat er aan de hand is.

Toon meer tips

Heldhaftige Miep Gies geëerd met dramaserie A Small Light op Disney+ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 5609

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.